pondelok 5. apríla 2010

Vyprážané tofu s paradajkovou omáčkou

Potrebujeme:400g bieleho tofu,1 malý paradajkový pretlak,1 malý sterilizovaný hrášok Bonduelle,2 kyslé uhorky,2 strúčiky cesnaku,1 cibuľa,4 lyžice kečupu,hladká múka,soľ,ml.čierne korenie,2 vajcia,strúhanka,olej
marináda-4 lyžice sójovej omáčky,2 dl zeleninového bujónu,ml.červená paprika,,muškátový oriešok,oregano,drvená rasca,majoránka
Príprava:z uvedených surovín urobíme marinádu ktorú vylejeme na tofu syr ktorý sme nakrájali na hrubšie pásiky.Marinujeme 30 min.
Pripravíme si omáčku,nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s prelisovaným cesnakom,pridáme pretlak,kečup,na malé kocky nakrájané uhorky,hrášok,zalejeme vodou,povaríme 15 min.Ochutíme a zahustíme hl.múkou,prevaríme.
Tofu vyberieme z marinády,obalíme v strúhanke,rozšľahaných,osolených vajíčkach a na rozohriatom oleji ich opražíme.Podávame so zemiakovou kašou a s omáčkou.Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára