piatok 30. apríla 2010

Zapečený ružičkový kel

Potrebujeme: 600 g ružičkového kelu,250g paradajok,bazalka,soľ,olej,strúhaný syr
Príprava:Poškodené vrchné listy z ružičkového kelu odstránime,hlúbiky narežeme to je dôležité aby sme sa zbavili neprijemnej chuti /pre mňa/varíme tak 15 min. v otvorenom hrnci.Paradajky sparíme,ošúpeme,nakrájame na osminky a opečieme na rozpálenom olivovom oleji ,pridáme bazalku.Zmiešame s ocedeným kelom/ak sú ružičky veľké prekrojím ich na polovicu/.Dáme do zapekacej misy posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.Podávame s uvarenými zemiakmi alebo len tak s kúskom pečiva.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára