nedeľa 2. mája 2010

Baklažán "fajn"

Potrebujeme:1 stredne veľký baklažán,200g bieleho tofu syra,100g sušených paradajok v bylinkovom oleji/kaufland/,sójovú omáčku,oregáno,soľ,2 strúčiky cesnaku,olej
Príprava:baklažán nakrájame na kolieska osolíme,a odložíme do cedníka aby sa spotil a prebytočná vlhkosť odkvapkala.Tofu nakrájame na kocky pridáme sójovú omáčku a pokvapkáme olejom,necháme marinovať 20 min.Paradajky necháme odkvapkať od oleja a nakrájame ich na malé kocky.Odkvapkané baklažány osušíme papierovou utierkou a opečieme na suchej panvici/ lebo olej pijú do seba/u oboch strán a vyberieme.Do panvice dáme tofu syr aj s marinádou pridáme prelisovaný cesnak,olej s paradajok a prudko opečieme,pridáme paradajky, oregáno,baklažány zľahka premiešame, podlejme trochou vody a dusíme do mäkka.S uvarenou ryžou je to fajn.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára