sobota 29. mája 2010

Šalát s udeným lososom

Potrebujeme:1 balíček údeného lososa.1 bageta,1 hlávkový alebo iný šalát,1 zväzok reďkvičky,250 g cherry paradajok,2 strúčiky cesnaku,sardelová pasta,1 kyslá smotana,1 biely jogurt.soľ,bylinkové korenie,olivový olej.
Príprava:Zmiešame olivový olej so soľou a bylinkami podľa vlastného výberu,necháme marinovať a zatiaľ si nakrájame bagetu na kolieska, poukladáme na plech a potrieme zmesou.
Dáme piecť do vyhriatej až kým sa neupečú do zlatohneda.
Pretlačený cesnak zmiešame s kyslou smotanou a jogurtom a dochutíme sardelovou pastou.Hlávkový šalát natrháme na kúsky,paradajky pokrájame na štvrťky,reďkovky na kolieska,a zmiešame z 2/3 dresingu.Pridáme na rezance pokrájaný losos,niekoľko kúskov na drobno nakrájanej bagety a premiešame.Nakoniec pridáme ostatné kúsky bagety a mäsa a pokvapkáme zvyšným dresingom.Dobrú chuť.
Losos môžeme nahradiť tuniakom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára