nedeľa 30. mája 2010

Filety so zeleninou na bielon víne

Potrebujeme:500 g filiet,6 malých zemiakov,3 stredne veľké mrkvy/aj mrazená baby mrkva je dobrá /, za hrsť zelenej fazule/aj mrazenej/,2 cibule,2 dl suchého bieleho vína,estragón,kôpor,soľ,ml.čierne korenie,olivový olej.
Príprava:Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,pridáme na polovice prekrojené zemiaky/ak sú väčšie tak na štvrtinky/mrazenú mrkvu a fazuľu pridáme neskôr čerstvú hneď.Restujeme na podlejeme vínom,pridáme estragón a kôpor prikryjeme a dusíme kým zelenina nieje mäkká.Obsah hrnca dáme do zapekacej misy,na to dáme filety ktoré sme osolili,posypali estragónom a kôprom a nechali odležať.Misy zakryjeme alobalom a necháme piecť 20 min. na 200 stupňov.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára