Potrebujeme: 4-6 ks na osobu podľa veľkosti,syr v črievku,1-2kusy sójový čili párok,tvrdý strúhaný syr,zemiaky,1 cibuľa,soľ,ml.biele korenie, mlieko.
Príprava:z umytých šampiňónov odstránime nožičky,vnútrajšok opatrne vykrojíme kávovou lyžičkou,získanú surovinu pokrájame na drobno ,hlavičky namočíme do posoleného mlieka.Pokrájame cibuľu/v sezóne novú/.V panvici na rozhorúčenom oleji restujeme cibuľu,pridáme pokrájané huby a na drobno krájaný čili párok,podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.Na dno maslom vymastenej zapekacej misy poukladáme očistené na koliečka nakrájane zemiaky,oslolíme.Dusenú hubovú zmes odstavíme,vmiešame syr z črievka,ktorý za stáleho miešania sa rozpustí,dochutíme ml.čiernym korením.Hlávky šampiňónov necháme odkvapkať z mlieka a naplníme plnkou uložíme na zemiaky a na vrch posypeme strúhaným syrom.Zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry.Kontrolujeme,podľa potreby polejeme trochou vody, keď sú zemiaky skoro mäkke odkryjeme a zapečieme do zlatista.Je hotovo ak máš k tomu šalát je to bašta.Dobrú chuť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára