pondelok 15. februára 2010

Fazuľový guláš so sojovým mäskom

Potrebujeme:1 sáčok sójového mäsa -rezance,1 stredne veľká cibuľa,1 konzerva fazuľa v slanom náleve,olej,soľ,paprika, 1 sušená čili paprička/stačí aj polovica/,mleté čierne korenie ,paprika sladká, cesnak 2-3 strúčiky ,masox,2-3 zemiaky, kelímok smotany na varenie,1 bobkový list.Tieto množstvá sú tak pre dve osoby. Príprava:do0.75 l.vriacej vody pridáme mäsox a trochu ml.čierneho korenie keď sa rozvarí dáme sójové rezance a v odkrytom hrnci 20 min.varíme tak aby rezance boli také nadýchne.Odstavíme zlejeme prebytočnú tekutinu,necháme vychladnúť a a vytlačíme prebytočnú vody.

Nakrájame na drobno cibuľu, očistíme cesnak a pretlačíme. Zohrejeme olej ,najprv dáme smažiť cibuľu keď je sklovitá pridáme cesnak po chvíľke dáme vytlačené sójové rezance, červenú papriku,ml.čierne korenie,dobre premiešame pridáme trochu vody,aby sa mäsko dusilo.Pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané zemiaky a bobkový list.Občasne pridávame vodu.Dusíme tak dlho tak dlho aby sa všetko spojilo a zemiaky boli mäkké,počas dusenia pridáme čili papričku opatrne s množstvom ,aby to nebolo ohnivé a dosolíme.Fazuľu ocedíme /nedávam nálev/a dáme do pripraveného základu,prevaríme a poprášime hladkou múkou hneď premiešame by sa neurobili hrčky na zalejeme smotanou.Môžeme urobiť aj tak že múku v smotane rozhabarkujeme ,aby neboli hrčky/tie sa nerozvaria/.Prevaríme, odstavíme , chvíľku počkáme ,pridáme/ naozaj / trochu otcu a kr.cukru pozor aby sa smotana nezrazila.Keď nemáš skúsenosti tak na dva krát,aby to bolo akurát.Nakoniec privedieme do varu a hneď vypneme , dobre miešaj,aby sa spodok neprichytil.Dobrú chuť.Oco

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára