piatok 19. februára 2010

Pangasius s bylinkovou omáčkou

Potrebujeme:3-4 kúsky mrazeného pangasiusa alebo filé,2-3 stredne veľké mrkvy,polovica póru,2 zakysané smotánky,ml.čierne korenie,soľ, provensálske korenie kôpoe,pržlenová vňať,strúhaný syr, ryža.Množstvo surovín je tak pre dve osoby-orientačne.
Príprava: pór nakrájame na kolieska,mrku nastrúhame osmažíme na troche oleja.Na spodok zapekacej misy dáme dusenú zeleninu tak,aby zakryla celý spodok na ňu dáme rozmrazené rybky mierne osolíme a okoreníme a dáme do vyhriatej rúry zapekať.Medzi tým si pripravíme omáčku.Zakysané smetanky rozmiešame s provensálskym korením, posekaným kôprom a petržlenovou vňaťou osolíme a okoreníme.
PO 15 min.rybu vyberieme a zalejeme omáčkou tak, aby rybky boli zakryté Navrch posypeme strúhaným syrom.Dáme znovu na 15 min.zapiecť.Podávame s rýžou.Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára