nedeľa 28. februára 2010

Koložvárská kapusta s hubami

Potrebujeme:300g kyslej kapusty,250g čerstvých húb,1 várne vrecko ryže,2 veľké cibule,1vajce,1kelímok kyslej smotany,soľ ,olej,červená paprika,ml.čierne korenie
Príprava:1 cibuľu pokrájame speníme na oleji pridáme nakrájané huby osolíme,okoreníme a dusíme do mäkka.
Druhú cibuľu tiež pokrájame speníme na oleji pridáme jemne vytlačenú kyslú kapustu,kapustnicu si dáme do pohára a použijeme ju na podlievanie kapusty,pridáme ml.červenú papriku a dusíme do mäkka.Ryžu klasicky pripravíme.
Keď je všetko pripravené a rúra vyhriata všetky časti spojíme do jedného celku,vajíčko rozmiešame s kyslou smotanou a zalejeme koložvársku kapustu šup do zapekacej misy a do rúry tak na pol hodinky.Medzi tým si uvaríme zemiaky,ale to nemusí byť.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára