Potrebujeme:1kg zemiakov uvarených v šupke/zváž koľko dvaja zjedia prihrievané to už je iné/250g bryndze/môžme nadstaviť syrokrémom/,2 vajcia,soľ,maslo,0.25l kyslej smotánky
Príprava:Uvarené a ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme na dno maslom vymazanej zapekacej misy,osolíme. Na túto vrstvu nadrobíme bryndzu a celý postup opakujeme zakončíme bryndzou.Rozmixujeme kyslú smotanu s vajíčkami,trochou soli a trochou polohrubej múky.Tej zalievky nech je radšej viac ,aby to nebolo suché ,zemiaky to vpijú.Zmesou zalejeme zemiaky a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.Pred podávaním môžeš posypať pažítkou,alebo petržlenovou vňaťou.Dobrú chuť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára