Potrebujeme:1 kg uvarených zemiakov v šupke,200g bryndze,5 vajec ,250ml.sladkej smotany,soľ,olej,hladkú múku.
Príprava:Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.3 vajcia uvaríme na tvrdo.Z oleja a hladkej múky urobíme zásmažku,zalejeme smotanou a vymiešame na hladkú omáčku-bešamel.Pri miešaní dáme radšej dolu zo sporáka.Keď je to hladké dáme späť na nízku teplotu prehrejeme, ak je to moc husté rozriedime mliekom.Po vychladnutí primiešame 2 žĺtky a bryndzu.
Na maslom vymastenú zapekaciu misu dáme vrstvu zemiakov,na kolieska nakrájané vajcia,osolíme,zalejeme omáčkou a dáme ešte jednu vrstvu zemiakov,osolíme.Povrch obložíme maslom a prikryjeme vyšlahaným snehom s 2 bielkov.Vo vyhriatej rúre zapečieme do zlatista.Dobrú chuť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára