streda 30. júna 2010

Hliva s cesnakom

Potrebujeme:500 g hlivy menšej veľkosti,5-6 strúčikov cesnaku,100 g mrazenej lahôdkovej kukurice,alebo hrášku,hladkú múku,maslo na vymazanie,olej,zeleninový vývar z bujónu,2 lyžice strúhaného chrenu.
Príprava:Hlivu rozoberieme na klobúčiky,hrubé hlúbiky prekrovíme a varíme 2 minúty v osolenej vode.Po vybratí a odkvapkaní dáme do maslom vymazanej zapekacej misy,pridáme na hrubo nakrájaný cesnak a kukuricu/hrášok/
Na oleji pripravíme zásmažku,ktorú postupne rozriedime zeleninovým vývarom,keď je správne hustá osolíme a pridáme chren.Omáčkou zalejeme hlivu a prikryté pečieme kým huby nezmäknú asi 40 minút.Podávame so zelenimovým šalátom.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára