pondelok 14. júna 2010

Sójový segedinský guláš s hubami

Potrebujeme:500g kyslej kapusty,80 g sójových rezancov,1 cibuľa,1 väčší zemiak,50g sušených húb,2 pl.sušeného droždia/Tebi/alebo kocku čerstvého ,1 kocku bujónu , 3-4 strúčiky cesnaku,olej,200 g jogurtu,vegeta,2 čl.gulášového korenia,ak nemám tak ml.červenú papriku,a čierne korenie,drvenú rascu.
Príprava:Vopred si pripravíme sójové rezance.Huby namočíme do vody.Na oleji speníme nakrájanú cibuľu,opražíme droždie,pridáme očistený a nadrobno nakrájaný zemiak/on sa rozvarí/,pripravené sójové rezance a huby.Podlejeme, dochutíme,pridáme prelisovaný cesnak a dusíme do mäkka.Pred ukončením za stáleho miešania poprášime múkou.Trochu omáčky rozšľaháme s jogurtom a vlejeme do gulášu.Nakoniec primiešame kyslú kapustu a prevaríme,rozriedime na potrebnú hustotu.
Obmena-bez jogurtu ale z kečupom,k hubám môžeme pridať na jemné plátky nakrájanú mrkvu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára