sobota 5. júna 2010

Zapečený karfiol

Potrebujeme:1 karfiol,400ml mlieka,150 g nastrúhaného syru,3 vajcia,oregáno,tymian,vegetu,soľ,olej,maslo,strúhanka
Príprava:Karfiol uvaríme v slanej vode,necháme odkvapkať, rozoberieme na ružičky a poukladáme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy.Pripravíme si bešamel,zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.Do vychladnutej pridáme polovicu postrúhaneho syra,žĺtky,vegetu a korenie.Z bielkov ušlaháme sneh,ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky.Potom ju vylejeme na karfiol,posypeme zvyšným syrom, bylinkami dáme zapiecť do vyhriatej rúry.Urobíme paradajkovo- paprikový šalát a hurá na to.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára