streda 16. júna 2010

Zapekané zemiaky s kalerábom

Potrebujeme:600 g zemiakov,250g šampiňónov,4-5kalerábov podľa veľkosti,petržlenová vňať,soľ,ml.čierne korenie,strúhaný muškátový oriešok,150g strúhaného syru,strúhanka
Príprava:
Uvarené a ošúpane zemiaky nakrájame na plátky.Šampiňóny očistíme nakrájame a na vode udusíme,pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.Kaleráby očistíme a nakrájame na plátky ako zemiaky a varíme v osolenej vode 10 min.
Na dno zapekacej misy dáme huby na ne rovnomerne zemiaky a nakoniec kaleráb.V časti vývaru z kalerábu rozmiešame soľ,ml.čierne korenie,muškátový oriešok a nalejeme na zeleninu.Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom zmiešaným so strúhankou a zapečieme

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára