streda 28. júla 2010

Baklažány s paradajkami

Potrebujeme:3 menšie baklažány,400 g paradajok,2 mrkvy,1 menšiu cibuľu,250 ml.vývaru,1 strúčik cesnaku,1 bobkový list,tymian,soľ,ml.čierne korenie,hladká múka,maslo alebo olivový olej,trochu cukru,petržlenová vňať
Príprava:baklažány nakrájame na 1 cm hrubé krúžky,osolíme ,necháme odstáť na sitku až sa spotia. .V panvici rozohrejeme maslo alebo olej pridáme mrkvu pokrájanú na prúžky,cibuľu nadrobno,tymian,bobkový list.Po chvíli zaprašíme múkou.Pridáme pokrájané olúpané paradajky,zalejeme vývarom,okoreníme,dosolíme a osladíme trochou kryštálového cukru,pridáme strúžik rozotreného cesnaku.Omáčku varíme asi 20 minút na miernej teplote ,občas premiešame.
Kým sa omáčka varí baklažány zbavené vlhkosti a horkosti,okreníme obalime v múke a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán odložíme na papierovú kuchynskú utierku.
Hotovú omáčku ponorným mixerom rozmixujeme ,vložíme baklažány opäť privedieme do varu .Na tanieri posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára