Potrebujeme:500 g lososa,300 ml.smotany na varenie,3 pl.nasekaného kôpru,1 cibuľu,citrónovú šťavu,300 g cestovín tagliatelle,100 ml bieleho vína,maslo,soľ,solamyl.
Príprava:cibuľu nakrájame nadrobno.V hrnci rozohrejeme maslo a cibuľu necháme zosklovatieť.Zalejeme ju vínom a krátko povaríme.Potom prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali lyžičku solamylu a na miernom plameni za stáleho miešanie varíme do zhustnutia,Nakoniec vmiešame kôpor a ochutíme ju soľou.
Losos,usušíme ,osolíme,pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na panvici z oboch strán bez tuku.
Uvarené cestoviny prelejeme kôprovou omáčkou.Na každú porciu dáme opečený losos,vetvičku kôpru a opečené paradajky.
2 väčšie tvrdé paradajky nakrájame na kolieska opečieme na panvici ,ktorú sme potreli olivovým olejom s jednej strany,otočíme posypeme oregánom a opekáme z druhej strany.Dobrú chuť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára