nedeľa 18. júla 2010

Žemlovka

Potrebujeme:1 sendvič alebo 5-6 rožkov,300 ml mlieka,2 vajcia,50 g práškového cukru, 300 g jabĺk,50 g mletých orechov,50 g hrozienok 2 pl.lekváru,postrúhaná kôrka z 1 citróna ,mletá škorica,trochu rumu,maslo a strúhanka.
Príprava:Sendvič alebo rožky nakrájame na plátky a trochu opečieme na roztopenom masle.V miske rozmiešame studené mlieko s vajcami,s polovicou cukru,rumom,postrúhanou citrónovou kôrou a trochou škorice.Do ochuteného mlieka namáčame opečené pečivo,ktoré ukladáme na dno a boky zapekacej misy ,ktorú sme dobre pomastili maslom a posypali strúhankou.
Očistené jablká pokrájame na tenké plátky,polejeme ich citrónovou šťavou,premiešame s druhou polovicou cukru,hrozienkami,orechami a s troškou škorice.Zmes dáme do pripravenej zapekacej misy,potrieme lekvárom alelbo džemom,ktorý sa dá dodre rozotrieť,zakryjeme opäť sendvičom,polejeme zvyšným mliekom a dáme asi na 1 hodinu piecť do vyhriatej rúry.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára