Potrebujeme: 400 g rybieho filé,200 g šampiňónov,1 cibuľu,petržlenovú vňať,citrónovú kôru ,z polovice citróna šťavu,1 plhorčice,2 žĺtky,štipku cukru,100 g strúhaného syru,olej,soľ,maslo 200 ml kyslej smotany.
Príprava:Posolené filé z oboch strán prudko opečieme na oleji a odložíme stranou.Vo výpeku osmažíme na plátky nakrájané šampiňóny.
Smotanu,žĺtky,horčicu a citrónovú kôru zmiešame.Na masle speníme pokrájanú cibuľu,znížime teplotu a za stále miešania pridáme smotanu ochutíme soľou,citrónovou šťavou,a cukrom.Keď omáčka zhustne odstavíme.
Filé dáme do maslom vymastenej zapekacej misy,posypeme šampiňónmi,polejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom.Zapekáme vo vyhriatej rúre 30 minút.Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára