utorok 16. marca 2010

Losos so syrovou omáčkou

Potrebujeme:150g lososa na osobu,100g tvrdého syra,dijonskú horčicu,soľ,limetku alebo citrón,maslo,olej hladkú múku,pol kocky zeleninového bujónu alebo vegetu,alobal
Príprava:Losos pokvapkáme limetkou a vložíme do maslom vymazanej zapekacej misy,posolíme na vrch dáme kúsky masla,prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 min.
Klasicky si pripravíme bešamel.Znížime teplotu ohrevu na minimum a bešamel na potrebnú hustotu zriedime vývarom z pol kocky bujónu a 1,5dcl vriacej vody/ak je ešte moc hustý pomôžeme si mliekom/.Pridáme lyžičku dijonskej horčice,nastrúhaný syr,ochutnáme, osolíme,necháme prejsť varom,dobre miešame aby sa neprichytila.Na tanier dáme upečený losos polejeme ho syrovou omáčkou a k tomu pridáme uvarené zemiaky mastené maslo ,alebo len zeleninový šalát.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára