utorok 9. marca 2010

Rybacie filé na hrášku

Potrebujeme:500g rybacích filiet,1citrón,1cibuľu,300g hrášku,200gmrazenej miešanej zeleniny,1strúčik cesnaku,1bobkový list,1dl suchého bieleho vína,1biely jogurt,soľ,petržlenovú vňať,kôpor,olej alebo maslo,solamyl na zahustenie
Príprava:Ryby ak sú mrazené rozmrazíme,ak sú čerstvé umyjeme,osušíme papierovou utierkou pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku stáť na chladnom mieste.
Na rozohriatom oleji speníme nakrájanú cibuľu,prelisovaný cesnak,pridáme ryby a z oboch strán opečieme,pridáme zeleninu,bobkový list,posolíme,podlejeme vínom a dusíme domäkka.Počas dusenia podľa potreby podlejeme vodou.Nakoniec zahustíme jogurtom do ktorého sme pridali trochu solamylu a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.Dobrésu k tomu opekané zemiaky.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára