streda 17. marca 2010

Rybacie krokety

Potrebujeme:400g rybieho filé,250g uvarených zemiakov,1 cibuľa,2 vajcia,1 citrón,petržlenová vňať,soľ,ml.čierne korenie,majorán,olej,strúhanka,1-2 lyžice mlieka
Príprava:Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji pridáme na malé kúsky pokrájané filé,posolíme a dusíme do mäkka.
Varené zemiaky roztlačíme na zemiakovú kašu/môžme nechať trochu vody v ktorej sa varili/,pridáme udusené vidličkou roztlačené filé,1 vajce rozmiešané s lyžicou mlieka, 1 lyžičkou postrúhanej citrónovej kôry a 1 lyžicou citrónovej šťavy,dochutíme soľou,korením,majoránom a dobre zamiešame. Z hmoty formujeme menšie krokety,obalíme ich v rozšľahanom vajíčku,v strúhanke a vyprážame.Podávame so zeleninovým šalátom.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára