pondelok 2. augusta 2010

Bazalková pohanka

Potrebujeme:1 hrnček pohanky,100 g bieleho tofu,2 pl.čerstvej bazalky,jarná cibuľka,strúčik cesnaku, 1 pl.sójovej omáčky,2 pl jablčného octu,parmezán.
Príprava:pohanku pripravíme klasicky.Dáme variť 2 hrnčeky osolenej vody,keď voda vrie dáme hrnček pohanky,keď to opäť vrie tak to odstavíme a necháme dôjsť 25-30 minút.Tofu nakrájame na kocky,cibuľku na kolieska,cesnak na plátky.
Na oleji smažíme cibuľku a cesnak ,keď cesnak vonia,tak pridáme tofu,spolu opekáme tak 5 minút.Pridáme uvarenú pohanku,sójovú omáčku,ocot,korenie,dusíme ďalších 5 minút na záver primiešame bazalku.Servírujeme posypané parmezánom.Dobrú chuť.
Je to tak pre dve osoby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára