utorok 17. augusta 2010

Zemiakový šalát s ružičkovým kelom a čakankou

Potrebujeme:500 g malých zemiakov,300 g ružičkového kelu,maslo, 2 čakankové puky,
muškátový oriešok,ml.čierne korenie
Na zálievku:1 šalotku alebo červenú cibuľu,3 pl. vínneho bieleho octu,trochu horčice,6 pl.olivového oleja,1pl.nadrobno posekaného petržlenu a1 pl. pažítky.
Príprava:Ružičkový kel očistíme,rozrežeme na polovice.V pánvici rozpustíme masloa kel asi 5 minút smažíme,prilejeme trochu vody a dusíme ďalších 10 minút.Vyberieme,odkvapkáme a ochutíme soľou,strúhaným muškátovým orechom.
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.Čakanku očistíme a umyjeme,rozoberieme na jednotlivé listy a nakrájame.
Zmiešame ocot,horčicu,soľ,korenie a postupne vmiešame olej,nakoniec nadrobno pokrájanú šalotku a bylinky.
Všetko spolu zmiešame, rozdelíme na taniere,pokvapkáme zalievkou necháme chvíľku zatiahnuť.Dobrú chuť.Je to na 4 porcie.
Ak použijeme mrazený ružičkový kel tak ho varíme 10 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára