pondelok 2. augusta 2010

Sójové mäsko s bylinkami



Potrebujeme:10 plátkov sójového mäsa,čerstvé bylinky/bazalka/,2 pl.dijonskej horčice,3 pl.olivového oleja,šťava s 2 citrónov,300 g zelenej fazuľky,4 stredné mrkvy,soľ,ml.čierne korenie,1 pl.masla
Príprava:bylinky pokrájame nadrobno,premiešame s 2lyžicami oleja,dijonskou horčicou,šťavou s 1 citróna a korením.
Plátky sójového mäsa pripravíme podľa návodu,Studené plátky s oboch strán potrieme zmesou a necháme v uzavretej nádobe marinovať cez noc v chladničke.
Mrkvu nakrájame na pásiky a fazuľu na väčšie kúsky.Na panvici rozohrejeme 1 pl.oleja a masla mrkvu osmažíme po 5 minutách pridáme fazuľku a citrónovú šťavu,osolíme okoreníme a zakryté restujeme do mäkka.
Na druhej panvici rozohrejeme oleja sprudka opečieme mäso s oboch strán,stiahneme plameň,pridáme zvyšok marinády,dosolíme a smažíme z oboch strán 5-7 minút .Podávame na fazuľke s mrkvou.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára