utorok 3. augusta 2010

Papriková frittata

Potrebujeme:70 g špagiet,6 vajec,2 pl.smotany,50 g baby špenátu,60 g parmezánu soľ,ml.čierne korenie,2 jarné cibuľky,2 strúčiky cesnaku,2 pl.petržlenovej vňatej,alebo čerstvých byliniek,150 g nakladanej červenej papriky.
Príprava:špagety polámeme na tretiny a dáme uvariť do osolenej vriacej vody.
V miske zmiešame vajcia,smotanu,nakrájaný špenát,petržlenovú vňať a dve tretiny strúhaného parmezánu.Zmes osolíme a okoreníme.Uvarené a odkvapkané špagety necháme chvíľu vychladnúť a v miešame do vaječnej zmesi.
V panvici s kovovou rúčkou /pôjde do rúry/ na oleji do sklovita opečieme pokrájanú cibuľku,pridáme plátky cesnaku a na tenké plátky nakrájanú papriku.Krátko spolu opečieme,pridáme vaječno-špagetovú zmes a dôkladne premiešame. Povrch zarovnáme,posypeme zvyškom parmezánu dáme do vyhriatej rúry piecť,kým omeleta nestuhne.Necháme odstáť,vyklopíme s panvice a nakrájame na kúsky.Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára